Osoitteena Kaafu-atolli, Malediivit

“Atolli-sanan toi yleiseen tietoisuuteen Charles Darwin, joka määritteli atollin erityislaatuiseksi trooppiseksi saareksi, jonka ominaispiirre on elävä koralliriutta. Sana tulee Malediiveilla puhutusta dhivehin kielestä.”  (https://fi.wikipedia.org/wiki/Atolli 25.9.2021)

Olemme lentäneet Intian Valtameren yllä nelisen tuntia. Kone on jo aloittanut lähestymisvalmistelut, kun viimein huomaan lentokoneen ikkunaruudun läpi kauniita rengasmaisia kuvioita meren keskellä. Turkoosin meren reunustamia, valkohiekkaisia atolleja. Saarivaltio Malediivit, ihan oikeasti edessäni. Malediivit sijaitsee keskellä aavaa merta. Intian eteläkärkeen, sen lähimpään naapuriin, on Googlen mukaan 617 km.

Vähitellen renkaat muuttuvat helminauhaksi, sitten pieniksi paratiisisaariksi. Joidenkin välissä kaartelevat loputtoman pitkät hiekkasärkät, en tiedä niille oikeaa nimeä. Sitten olemmekin lähellä maata, ja eteen avautuu tiheästi asutettu Malé kerrostaloineen sekä pitkä silta, jota pitkin tulen kulkemaan päivittäin taksilla töihin.

Hetkessä olemmekin laskeutuneet.


Kotikatu Hulhumaléssa

Olen muuttanut maahan, jossa en ole koskaan aikaisemmin käynyt. Sen sijainnistakaan ei ollut ihan tarkkaa käsitystä ennen viime kevään työnhakua. Sen kuitenkin tiedän, etten tule asumaan paaluille veden päälle rakennetussa bungalowissa, vaan kerrostalossa. Lomalainen kurvaa lentokentältä pikaveneellä tai vesitasolla suoraan resort-saarelle snorklaamaan, kun minua odottaa kerrostaloasunto Hulhumalessa, tekosaaressa, jonka rakennustyöt alkoivat 1997 pumppaamalla hiekkaa merestä. 

Nyt Hulhumalé on kasvanut lähes sadantuhannen asukkaan kotisaareksi, josta osa on edelleen silkkaa rakennustyömaata. Aivan hiljattain tuli valmiiksi kymmenen ensimmäistä saaren uusimpaan päätyyn kohoavista 25-kerroksisisista tornitaloista.



Hulhumalén uudet tornitalot


Ahdasta on!

Hulhumaléssa tai pääkaupungissa Maléssa eivät turistit juurikaan liiku satunnaisia matkailijoita lukuunottamatta. Malé on yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Suomi on varsin harvaan asuttu maa, väentiheys tällä hetkellä 18,2 nelikökilometriä asukasta kohden. Malédiivien vastaava luku on huimat 1812. Satakertainen! Miten kaltaiseni metsiä, luontoa ja tilaa rakastava introvertti tyyppi tulee viihtymään täällä? Toisaalta, rakastan kontrasteja ja vastakohtia. Viime vuodet pääsääntöisesti Kittilässä asuneelle tämä totisesti on sitä.


Ainakin seuraavat kaksi vuotta tulen työskentelemään luokanopettajana kansainvälisessä koulussa, (Finland International School Maldives), jossa opetus perustuu pitkälti suomalaiseen pedagogiikkaan ja toteuttaa pääosin kotimaani perusopetuksen opetussuunnitelmaa, toki kohdemaan tarpeet ja kontekstin huomioiden. Ugandan jälkeen olen haaveillut uudesta kansainvälisestä ammatillisesta haasteesta ja kulkenut hiljalleen lähemmäksi tavoitettani. Unelmat toteutuvat!


Kommentit

  1. Hei Tuuli! Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Olisi kiva kuulla miten elämä Malediiveilla on sujunut!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit